Een monument is persoonlijk, Gedenkstenen Zwolle maakt het uniek

Gedenkstenen Zwolle heeft een monumententuin aan de Lichtmisweg 35, net buiten Zwartewaterland. Hier laat Rianne Mussche – Van de Werken veel mogelijkheden zien. Het personaliseren van een monument naar wens van de nabestaanden geeft Rianne voldoening in haar werk.

Gedenkstenen Zwolle

Wie uit de richting Lichtmis over de A28 naar Zwolle rijdt, ziet het bedrijf aan de rechterkant liggen. Gedenkstenen Zwolle is bereikbaar via de parallelweg.

Jaren terug opende Rianne een showtuin, wat zeer waardevol bleek te zijn bij de keuze voor een gedenkteken voor de nabestaanden. Onderdeel daarvan is de speciale monumententuin. Die biedt een volledig overzicht van grafmonumenten van glas, graniet, hout en metaal en een uitgebreide collectie keien en rotsen.

Ontwerpen, maken en realiseren

Gedenkstenen Zwolle werkt samen met meerdere begrafenisondernemers uit de regio. ‘Een grafsteen uitzoeken kost tijd en de nabestaanden moeten hier klaar voor zijn’, vertelt Rianne. ‘Wanneer ze er klaar voor zijn dan gaan we verder in gesprek, maken we een afspraak en kunnen de nabestaanden in de tuin ideeën opdoen wat er bij hen past’, gaat Rianne verder.

Nabestaanden zien in de tuin vele mogelijkheden en stellen daarom vaak de wensen bij. Het ontwerp doet zij in het bijzijn van de nabestaanden. Dierbaren krijgen gelijk een beeld bij hoe een gekozen monument eruit komt te zien. ‘We maken samen de keuze voor materialen en of er bijvoorbeeld wel of niet een foto op het monument geplaatst wordt. Zo draag ik ook een stukje bij in het verwerkingsproces van dierbaren. Een monument wordt persoonlijk en uniek, besluit Rianne het gesprek.

Gedenkstenen Zwolle
Rianne Mussche – van de Werken

Lichtmisweg 35
T: 06-44316671
info@gedenkstenen-zwolle.nl