Monumenten van glas

Een greep uit het aanbod van glazen monumenten. 

Wieck, de full color glazen gedenkplaat

Een full-color foto is een unieke manier om een grafsteen persoonlijk te maken. Dit voorbeeld van een persoonlijke glazen gedenkplaat bestaat uit een full-color glasplaat met een dikte van 15 mm. De foto en de tekst worden geprint aan de achterzijde van het glas en daarna voorzien van diverse beschermlagen om de kwaliteit ook na vele jaren te kunnen garanderen. Bovendien is er binnen de omranding van grijs floatglas ruimte voor grijze keien. Zowel voor als achter de glazen gedenkplaat is een tuinvak waar bijvoorbeeld planten en grassen kunnen worden geplaatst.

Verne, verfijnd grafmonument van glas

Dit voorbeeld van een verfijnd grafmonument van glas bestaat uit twee staande glasplaten met een dikte van 15 mm. Op de achterste glasplaat staan 3 klaprozen, welke met zandstraalwerk en wazen aan de achterzijde van het glas worden aangebracht. De voorste glasplaat wordt voorzien van een witte tekst door middel van zandstralen en emaille aan de voorzijde van het glas. De emailles worden in het glas gebakken, zodat dit nooit meer zal los gaan. Dit verfijnd grafmonument van glas heeft een omranding van blank floatglas met een middel smeltstructuur. Er is plaats voor grijze pebbles en er kunnen bloemen en planten in het plantvak worden geplaatst.

Qast, stijlvol glazen grafmonument

Dit voorbeeld van een glazen grafmonument bestaat uit twee glasplaten en een omranding van grijs floatglas met een fijne structuur. De voorste glasplaat is voorzien van een gezandstraalde tekst aan de voorzijde van het glas. De achterste glasplaat is aan de achterzijde voorzien van een helder uitgespaarde boom. Dit houdt in dat de omgeving gezandstraald wordt en de boom helder blijft. Beide glasplaten worden bevestigd in vier klemmen van hoogwaardig RVS. Binnen de omranding van dit glazen grafmonument is plaats voor grijs basalt split en een tuinvak.

Andy, glazen kindergrafmonument

Dit voorbeeld van een kleurrijk kindergrafmonument is gemaakt van fuseglas. De krokodil wordt laagje voor laagje gefused tot één geheel. Voor de glasplaat zweeft een wit wolkje van fuseglas dat door middel van afstandhouders op 3 punten wordt bevestigd. Zowel op het wolkje als op de glasplaat én op de omranding staat een tekst, welke door middel van zandstralen en emaille blijvend in het glas wordt gezet. Binnen de omranding van groen fuse floatglas zorgen groene en witte knikkers voor een speels effect.

Maris, glazen grafmonument

Dit voorbeeld van een glazen grafmonument bestaat uit een gebogen glasplaat met een groen gebrokkelde rand. De glasplaat van dit grafmonument is hol gebogen en aan drie zijden gebrokkeld. De zwarte tekst aan de voorzijde van dit glazen grafmonument wordt aangebracht door middel van zandstralen en zwarte emaille en is goed leesbaar tegen de gematteerde achterzijde. De emailles worden in het glas gebakken zodat dit niet meer loslaat. Binnen de omranding van blank floatglas met middelstructuur is plaats voor grijze pebbles. De glasplaat wordt bevestigd met twee klemmen van hoogwaardig RVS, waardoor hij stevig blijft staan.

Vespucci, glazen grafsteen

Dit voorbeeld van een glazen grafsteen bestaat uit twee platen van glas met een omranding van rechtopstaande randen met een vulling van houtsnippers. De afbeelding op de achterste glasplaat is gesmolten in de gebogen glasplaat. De voorste glasplaat van deze glazen grafsteen wordt voorzien van een witte tekst. Deze tekst wordt door middel van zandstralen en emaille aan de voorzijde van het glas aangebracht. Het emaille wordt in het glas gebakken zodat dit niet meer zal loslaten. In het midden van de omranding is een tuinvak. Tussen de randen wordt een vulling van houtsnippers gebruikt, wat deze glazen grafsteen een natuurlijke uitstraling geeft.